keskiviikko 17. huhtikuuta 2013

Double take - 2 haastetta

Minut haastettiin niin ikään kaksi kertaa tällaiseen kysymyshässäkkään Pilvin ja MasqueCosplayn toimesta (cosplay-kysymykset jälkimmäiseltä).

Ohjeet:
 Tämän pienen palkinnon tarkoitus on löytää uusia blogeja ja auttaa huomaamaan heitä, jolla on alle 200 lukijaa.
1. Jokaisen haastetun pitää kertoa 11 asiaa itsestään.
2. Pitää vastata myös haastajan 11 kysymykseen.
3. Haastetun pitää keksiä 11 kysymystä uusille haastetuille.
4. Heidän pitää valita 11 bloggaaja, jolla on alle 200 lukijaa.
5. Sinun pitää kertoa kenet olet haastanut.
6. Ei takaisin haastamista.


11 asiaa
1. Olen kova unelmoimaan.
2. Olen kärsimätön ihminen; saatan hetkeksi saada sellaisen energiapaukun, jolloin on pakko saada tehtyä jotain, mutta hetken kuluttua se purkaus on mennyt ohi.
3. Haluaisin puhua sujuvasti eri kieliä. Ruotsia ymmärrän kirjallisena joten kuten, venäjää vähän. Viime syksynä aloitin japanin, joten alkeet siitä kielestä olen vasta oppimassa. Joitakin sanoja ja lauseita on kyllä tarttunut mukaan tässä vuosien mittaan.
4. Luen kirjoja oman mielen mukaan, joten minua on valitettavan hankala saada innostumaan kirjasta, mikäli en itse koe sitä kiinnostavaksi.
5. Haluaisin osata ostaa tyttömäisiä vaatteita. Ja pukeutua niihin.
6. Haluaisin joskus levyttää edes yhden kappaleen.
7. Tykkään lenkkeillä kesällä.
8. Vietan nykyään ihan liikaa aikaa koneella. Mutta minkäs teet, kun kaikki koulujutut on siirretty nettiin :/
9. Olen niin kissaihminen, että purrrurr!
10. Haluaisin kerätä kaikkea Magic Knight Rayearth-sarjaan liittyviä oheistuotteita. (myös Mokona-hahmoja!)
11. Haluan matkustelemaan!


Kysymykset ja vastaukset
1. Jos saisit ottaa kolme asiaa autiolle saarelle, mitä ottaisit?
- Teltan, peiton ja onkivavan. Läppäristä tms. sähkölaitteista ei olisi mitään hyötyä, jos ei niihin saa virtaa (ja mä en mitään virtapiirejä osaa rakentaa), joten ainakin voisin nukkua yöt turvassa ja yrittää kalastaa ruokaa. Tulen ehkä saisi jotenkin aikaiseksi kiviä hakkaamalla... Jos siellä on kiviä.

2. Jos voittaisit miljoonan, mitä tekisit rahalla?
- Säästöön menee suuri osa, mutta osalla rahoista lähtisin matkalle. Osa menisi varmasti myös jonnekin lahjoitukseksi. Ja osa asuntoon. Ja sitten joku osa vielä cosplayhin.

3. Mitä on rakkaus?
- RAKKAUS OOOOON
Se on välittämistä eri muodoissa, esimerkiksi äidinrakkaus, rakkaus ystävää kohtaan, romanttinen rakkaus, intohimoinen rakkaus. Rakkauden ei tarvitse kohdistua pelkästään ihmiseen, se voi myös kohdistua myös kohdistua lemmikkiin, elottomaan objektiin tai tekemiseen. Jokainen itse määrittelee, millä tasolla rakastaa jotakin ihmistä, asiaa tai esinettä.
 
4. Kuinka paljon on paljon? Entä vähän?
- Paljon on niin paljon, että siitä voi antaa pois, niin että siitä jää vielä itselle yllin kyllin.
Vähällä tulee toimeen, mutta siitäkin voi vielä antaa pois. Jonkin asian vähyys voi surettaa, mutta sen asian eteen jaksaa tehdä töitä.

5. Asia, jota arvostat?
- Vilpittömyys.

6. Paras lapsuusmuistosi?
- Ne kaikki tunnit, kun istuttiin kaveriporukalla nenä kiinni televisiossa Nintendo 64:sta pelaillen. Ja kun vietiin peli "leikiksi". (Monta monituista kertaa tuli leikittyä The Legend of Zelda-pelisarjan tapahtumia).
On myös hyvin jäänyt mieleen se, kun parin kaverin kanssa muotoiltiin hiekkalaatikolle hiekasta koira. :)

7. Mitä haluaisit tehdä juuri nyt?
- Nukahtaa ilman stressiä.

8. Seurusteletko? Jos niin missä tapasitte ja miten? Jos et niin, mikä olisi unelma tapaaminen?
- En seurustele. Periaatteessa kaikesta tapaamisesta saa aikaan romanttisen, jos sen osaa ajatella niin. Mutta tapaisin sen Oikean sellaisessa tilassa, jossa kummallakin olisi hyvä olla.

9. Paras pääsiäismuna?
- Kinder. The one and only.

10. Kelle ja mitä haluaisit sanoa juuri nyt?
- Muutamaa ihanaa ihmistä, ja heille haluaisin sanoa "Hei, on ikävä, tavataan joku päivä."Cosplay-kysymykset ja vastaukset

1. Ensimmäinen cosplaysi?
- Kingdom Hearts 2 -pelin Roxas.
2. Oletko tutustunut uusiin ihmisiin coneissa? Keihin mm?
- Jo vain,. Jos pitäsi alkaa luettelemaan nimiä, niin menisi pieni ikuisuus :,D Aikaisemmista blogiteksteistä voi käydä kurkkimassa linkkejä tyyppeihin, edellisessä blogitekstissä niitä ainakin on. 
3. Vaikein ja haastavin cosplaysi?
- Final Fantasy X:n Rikkua tehdessä jouduin työskentelemään minulle uusien materiaalien kanssa, enkä silloin vielä osannut sanoa, miten ne reagoisivat työstämiseen. Uutta minulle oli työskennellä tekonahkan kanssa. Haastavinta oli saada se silloin valmiiksi ennen lähtöä Ruotsin Meuwcon 03:seen.
4. Mikä on lempiconisi?
- Nyt pitää sanoa, etten osaa valita, jokainen con on kuitenkin omanlainen kokemuksensa. Conipaikalle pääsemisen vaatimattomuus on ihanaa, mutta toisaalta matkustaminen vähän kauemmas hyvässä seurassa on ihanaa myös. Tamperetalon Traconeista tykkään (+tilan paljous), kuten myös Desuconista  (+lähicon).

Jos kokemuksen perusteella pitäisi valita, lempiconini olisi Animecon 2006. Se jos mikä antoi sysäyksen cosplayn aloittamiselle.
Vielä eivät cosplayn murheet näy kasvoilla. (c) Pilvi, 2006

 
5. Paras cosplay/conimuistosi?
- Myös tähän kohtaan pätee omalla osallani se, että jokainen con on omanlainen kokemuksensa. Kaikissa sattuu ja tapahtuu kaikenlaisia asioita sekä tapaa upeita ihmisiä!

Muistelen lämpimästi Animecon 2008:aa ja CosplayGaalaa 2009:aa, joissa olin esiintymässä ryhmässä. Ne jännityksen ja hurmion tunteet muistaa yhä.

Viime vuonna osallistuin Ruotsissa NärCon-tapahtumaan Kimmyn ja Team Elricin Lindan ja Saanan kanssa. Kun yhtenä päivänä cossasin Karina Lylea Tiger & Bunny- sarjasta, kuvittelin, että olisin nähnyt paljon TB-cossaajia, ja hieman pettynyt olin puoleen päivään mennessä, kun heitä ei ollut yhden yhtäkään näkösällä.
Kunnes eräs meido-pukuinen tyttö kävelee vastaani ilahtuneen iloisena. Ensin hän tietenkin puhuu minulle ruotsia, mutta joudun heti sanomaan englanniksi, etten ymmärrä paljoa ruotsia. Hän sitten vaihtaa puhekieleksi englannin ja kertoo, että hän on muutaman kaverinsa kanssa cossaamassa piakkoin Tiger & Bunny- sarjan hahmoja. Ilahdun kovasti, ja seuraavaksi minut onkin jo pyydetty mukaan ryhmään. Ilta meneekin photoshoottaillessa, ja muissa aktiviteeteissa. (Tofu-peli on hankala D:)
6. Uusin materiaali, mitä olet käyttänyt asussa tai propissa?
- ES-tölkki. Se sai uuden elämän Pantyn tiarassa.


Kynsilakkaakin on tullut viime aikoina käytettyä asusteissa.

7. Mitä olet saanut blogin pitämisestä ja kirjoittamisesta?- Jaarittelu on aina mukavaa. Vaikka kuvat kertovatkin enemmän kuin tuhat sanaa, kirjoittamalla saa aina kerrottua enemmän yksityiskohtia. En ole kovinkaan johdonmukainen bloginpitäjä (coniraportteja tupsahtelee joskus tosi myöhään), mutta blogin avulla olen kuitenkin voinut paljastaa itsestäni asioita.
8. Missä asussa on ollut kylmin/kuumin?
- Syksy- ja talviakselin conit ovat luonnollisesti viileitä ja kesän conit taas kuumia ja kosteita. Mieleen ovat kyllä jääneet Desucon  Frostbiten 2012 Strawberry Panic!:n ja Tiger & Bunny- ryhmän photoshootit ulkona kylmässä.
Vuoden 2011 Tampere Kupliissa tuli vähän kylmä Pantyn (Panty & Stocking with Garterbelt) enkelipuvussa.


Kylmä tuli, vaikka en nyt siniseltä näytäkään. Itku melkein pääsee, kun ajattelen, että kuljin ilman kenkiä.


Animecon 2008, jossa cossasin Roxasta, saattoi lauantain osalta olla se tukalin, kun päällä oli mustan organisaation takin lisäksi Roxasin Twilight Town -vaatteet. Alphonse Elricin asussa Traconissa 2010 oli myös kerrospukeutumisen makua.


Kuuma, kuumempi, Animecon 2008. (c) Riikka
 
9. Mielenkiintoisin materiaali, mitä olet käyttänyt?
- Öhm. Onpas tähän hankala miettiä vastausta. Softiksen saloja en ole vielä omalta osaltanu paljastanut, joten luulen, että se tarjoaa minulle vielä useasti iloa. On mielenkiintoista seurata, miten toiset ovat saaneet softiksesta tehtyä hienoa yksityiskohtia.
10. Missä haluaisit kehittyä cossaajana?
- Haluaisin osata olla enemmän suunnitelmallisempi. Strategiani on ollut aika pitkään "kokeile ja tee uduestaan". Huolellinen suunnittelu vähentäisi kangasmenekkiä ja nopeuttaisi työntekoa.
11. Mistä ostat pääasiassa kankaasi asuihisi tai materiaalit proppeihis?
- Kankaat Eurokankaasta tai lähiseudun muista kangaskaupoista. Joskus kirpparilta lykästää ja löydän vaatteen, josta muokkaamalla saa aikaan sen, minkä tarvitsen. Proppeja en ole vielä ehtinyt monta tekemään, mutta luulisin, että tilaisuuden tullen löydän materiaaleja rakennustarvikeliikkeistä ja muista sekatavaraliikkeistä.


11 kysymystä muille

1. Mitä haluaisit tehdä työksesi?
2. Minkälaisia ihmisiä sinulla on ystävinäsi?
3. Onko ystävilläsi samoja harrastuksia kuin sinulla?
4. Jos voisit päiväksi liikkua ajassa taaksepäin tai eteenpäin, mihin aikaan menisit ja miksi?
5. Onko sinulla kyky, jota muut eivät tiedä sinulla olevan?
6. Millainen on unelmiesi talo?
7. Mitä kieltä haluaisit osata puhua sujuvasti?
8. Mikä pukeutumisessa on mielestäsi tärkeintä?
9. Mikä sinuun vetoaa fiktiivisissä hahmoissa: ulkonäkö vai luonne?
10. Minkälaisessa ympäristössä pystyt keskittymään parhaiten?
11. Minkälaista musiikkia kuuntelet päivittäin?

Kaikki tästä haasteesta innostuneet voivat tehdä tämän, haastettavien puutteessa en tagaile ketään tähän :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti