maanantai 15. elokuuta 2011

Seinälläni on LAAMA?

Muistaako joku tätä kuvaa, jonka vuonna 2008 latasin Irc-galleriaan?

Se hetki, kun pelaan kaikessa rauhassa Harvest Moonia.. Ja sitten vieressä seisoo laama.
Omasta mielestäni tuo valon ja varjon yhteistuo sai aikaan sen, että mielikuvitukseni sai seinälle laaman. Vertailun vuoksi, tässä on oikea laama.

Alkuperäinen sivusto
Joko minä olen ihan pöhkö, kun saan kuviteltua seinälle laaman (hännät ei nyt ihan natsaa keskenään..) tai sitten maailma on täynnä arvoituksia.
Lukiessani Findancen sivua, mielenkiinnosta klikkasin tätä "uutista" (Findancen uutiset.. Ha. Ha. Jos pervot jutut ei kolahda, en suosittele sivua. Sieltä löytyy aika paljonkin kaikkea..). Ilmiötä, jossa ihan mihin tahansa esineeseen tai paikkaan syntyy jokin tunnistettava kuva tai muoto, kutsutaan pareidoliaksi. Tähän sarjaan luetaan esimerkiksi ne kaikki paahtoleipiin ja muihin paikkoihin "syntyneet kuvat" Jeesuksesta ja muista henkilöistä.
Ilmiö näyttäisi perustuvan, että ihminen hahmottaa ihmiskasvot ja muita hänen tuntemiaan muotoja asioista, joihin muodot ovat ihan tahallisesti/tahattomasti syntyneet. 

Ilmiö on omasta mielestäni hyvinkin kiehtova. Onko teillä omia kokemuksia pareidoliasta?

3 kommenttia:

 1. Ihan selvä laama :D
  Itse muistan vain 2 selkeää pareidolia kokemusta, mutta niistäkin on jo hyvin aikaa..
  Sulavaan lumeen muodostui kerran erittäin selkeästitakajaloillaan seisova hevonen (kuvaa en vain saanut, kun kamera oli rikki :()
  Ja ulkomailla kun kuvailen luontoa enemmän kuin kaupunkeja sain ikuistettua kallion, joka muistutti paviaanin päätä/kasvoja :')

  VastaaPoista
 2. Hih... Näen asioita koko ajan jossakin. Varjoissa, pilvissä, puiden lehdissä, kiviseinän rappeutuvassa maalipinnassa... Melkein missä vaan. Minusta se on kivaa, koska siloin tietää, että mielikuvitus on tallessa.

  VastaaPoista
 3. Wish4Eternity: Se takajaloilla seisova hevonen oli varmasti upea ilmestys :D

  Fukka: Olen itse aika passiivinen näille "ärsykkeille", tuossa laaman tapauksssa sen muodon täytyi olla ihan vieressä, että huomasin sen xD
  Pilvistä on helppo lähteä tulkitsemaan kuvioita :)

  VastaaPoista