torstai 16. joulukuuta 2010

Unelmat jos totta ois vol 2

Fiilistelen jälleen unelmieni kanssa. Itse asiassa suunnittelen aika paljon etukäteen, ainakin niin paljon kuin on mahdollista. Aku Ankkaan suunnittelin tekeväni pään paperimassasta, sillä haluan tehdä mahdollisimman hyvän cossin. Myös vaahtomuovia suunnittelin käyttäväni.
Mutta, teko- ja suunnitteluvaiheista sitten myöhemmin, kun olen tekemässä jotain.


  • Kid Zelda, The Legend of Zelda Ocarina of Time- pelistä
Zelda (c) Nintendo


Miksi Zelda?
-  The Legend of Zelda Ocarina of Time- pelillä oli suuri osuus lapsuudessani. Vaikka meillä ei kyseistä peliä ollut, katsoimme kaveriporukalla yhdessä, kun yksi kavereistani pelasi. Siihen aikaan OoT:n grafiikka oli todella uskomatonta (nykyään se aiheuttaa minussa välittömästi nostalgiaa) ja vaikka en juonta silloin kunnolla tajunnut englanninkielen puutteen vuoksi, niin upeat hahmot ja hyvä-vs-paha- asetelma tekivät minuun suuren vaikutuksen. Se, joka väittää, ettei olisi ollut pihkassa mykkään ja hyvännäköiseen Linkiin, nostakoon kätensä ylös.
Zeldassa on jotain hyvin järkkymätöntä, pysyvää. Hänestä huokuu pyhyys ja arvokkuus, hänen vaatteistaankin näkyy hänen statuksensa. Jo lapsena hän on tuntee olevansa vastuussa valtakunnastaan ja hän haluaa ylläpitään sen hyvinvointia. Sehän on ymmärrettävää, kuningasperheeseen kun syntyy.
Zeldan asu kutkuttaa siinä mielessä, että saisin ainakin luvalla käyttää tuollaisia ihanan pitkiä, tosi-hyrulelaisen korvia, joilla kuullaan jumalien ääniä. Oooh, niin haluan x3 Olen jo pyytänyt pikkuveljeäni ja hänen ystäväänsä mukaan, niin saataisiin kiva ryhmä :) Mutta hahmoista en vielä tiedä.
Plus: Olen 156 cm eli aika sopivan pituinen lapseksi.  • Edward Elric, Fullmetal Alchemist- sarjasta
Miksi tämä on ainoa kuva Edistä, jonka löysin koneeltani?.. Edward (c) Hiromu Arakawa

 Miksi Edward?
- Listani ainoa kunnon klisee. ED. Joka conissa ravaa ainakin 2-5 Ediä, se on valitettava totuus. Kukapa ei voisi vastustaa kääpiökasvuista *ketäsinäkutsuitpienenpavunmittaiseksikääpiöksi!?!?!?!*, hyvää kroppaa omaavaa ja pehmeällä pikkupojan äänelläpuhuvaa, omaa tietänsä kulkevaa alkemistia?
Ed on kovaääninen. Hänellä on vaikea isä-poika- suhde. Hän kokeili kiellettyä ihmissynteesiä, jotta saisi kuolleen äitinsä takaisin. Hän on armeijan koira. Hänen veljensä on tinatölkki. Hän on lapsellinen. Mutta hän on lojaali lähimmilleen ja puolustaa heitä henkensä uhalla. Sellaista henkilöä ihminen kaipaa lähelleen. Hän on raudankova, mutta taipuu silti heikkouksiensa edessä.
Haluaisin tehdä Edin kunnolla. Käsi- ja vaikka jalka-automailinkin. Suomessa on jo nähty hienoja automaileja, mutta haluaisin myös itse kokeilla, mihin pystyn.
Plus: Olen edelleen 156 cm. En juo maitoa (juon kuitenkin piimää). Pikkuveljeni on minua pidempi (miten tämä liittyy mihinkään?). Tunnustetaan nyt vielä, että olen dubannutkin Ediä..
En kuitenkaan usko, että tulen pukuilemaan Edinä, sillä haluan keskittyä hahmoihin, jotka vaikuttavat tunteisiini hieman enemmän. Ed vaan sopisi minulle.


  • Graham, Shamanic Princess- OVA-sarjasta (pukua jo hieman aloitettu, mutta ei ole varmaa, milloin teen sen loppuun)
Graham (c) Bandai Visual

Hieman kokokuvaa.. (c) Bandai Visual


Miksi Graham?
-Shamanic Princess ei taatusti ole tuttu sarja Suomessa (minulle voi ilmoittautua ne, jotka tietävät sen!), mutta se ei haittaa minua, sillä minua ei kiinnosta, onko sarja tunnettu vai ei.
Shamanic Princess kertoo Tiara-nimisestä tytöstä, joka omaa shamaanisia voimia. Hänen pitää palauttaa Guardian-maailmaan Throne of Yord-niminen maalaus, jonka hänen rakastettunsa Kagetsu varasti. Guardian-maailman olemassaolo on vaakalaudalla maalauksen puuttumisen takia, mutta Kagetsullakin on syynsä taulun varastamiseen.
Tiara on Guardian-maailman kunnianarvoinen asukas ja hänen tehtävänsä on taata maailman tasapaino. Nuorena hänen piti luoda itselleen kumppani, joka auttaa häntä taisteluissa. Niinpä hän sai "kutsuttua" Grahamin toisesta maailmasta, mutta Graham jäi vajavaiseksi (hänellä on vaikeuksia puhua). Syynä saattoi olla demoni, joka häiritsi Tiaraa prosessin aikana, mutta Tiara sai hänen voimansa itselleen voitettuaan tämän. Koska Graham tuotiin vailla hänen tahtoaan Guardian-maailmaan, hän aluksi pelkäsi Tiaraa, mutta vuosien kuluessa hänestä tuli lojaali kumppani. Ilmeisesti hän oli myös rakastunut Tiaraan..
En tässä spoilaa enempää juonta, jos kiinnostaa, voitte itse käydä katsomassa, miten Grahamin käy.

Grahamissa hienointa on hänen lojaaliutensa Tiaraan ja se, kuinka hän rakastuu Tiaraan, vaikka hänet tuotiin väkisin Guardian-maailmaan. Se on kuitenkin surullista, että Tiara ei vastaa Grahamin tunteisiin, sillä tyttö itse rakastaa Kagetsua.. Vaikka Graham esiintyy suht lyhyen ajan, niin minuun hän jätti lähtemättömän jäljen.

Tässä melkein kuukausi sitten ostin kirjastosta poistetun kirjan nimellä Papier Mache, joka kertoo paperimassan moninaisista käyttötavoista. Vaikka olenkin jo käyttänyt paperimassaa aikaisemmin, niin tästä kirjasta sain lisää hyviä ohjeita. Kirjan innostamana tein Grahamin kasvonaamion.

Näin se etenee. Iiris ja pupilli on GIMPillä tehty havainnollistamaan niiden paikkaa.
Tarvikkeet: Panta, sanomalehtiä ja liisteriä, valkoista muovailumassaa, kirkas lasinen koristekivi ja maalia.
Aloitin maskin tekemisen niin, että revin sanomalehdistä siivuja ja asettelin kasvoilleni halkaistun muovipussin. Sitten vain asettelin siivuja kasvoilleni (suurinpiirtein 4-6 kerrosta). Kun se oli kuivunut, teippasin sen kiinni pantaan ja lisäsin sanomalehden siivuja. Muovailumassasta tein pienen "kotelon" lasikivelle. Maalasin kotelon pohjan punaiseksi ja asetin kiven päälle. Lisäsin reunoille vähän lisää muovailumassa, jotta kivi pysyisi kotelossa.
Sitten maalasin osat. Kokeilin aluksi kulta-sprayta, mutta feilasin sen käytön ja pinnasta tuli hyvin epätasainen. Maalasin sen uudestaan Modenan kultamaalilla.
Ja sitten tuon korun vielä liimasin kiinni kuumaliimalla. JA koska en ole tyytyväinen mihinkään, irroitin tuon valkoisen muovailumassasta tehdyn.. kohdan ja kiinnitin sen uudestaan.
Kun maali oli kuivunut, piirsin maskin kuviot ruskealla copicilla ja maalasin silmämunan valkoisella.
Mutta en ottanut piirtovaiheessa huomioon sitä, että oikean ihmisen ja animehahmot silmien koot ovat erilaiset, joten piirretty silmä ei tullut oman silmäni tasolle. Yritän vielä meikillä luoda illuusion siitä, että oma silmäni on isompi ja alempana.
En ole vielä tehnyt maskiin iiristä ja pupilliä, sillä hän vielä tiedä, mihin kohtaan ne sijoittaisin. Olen sen sijaan GIMPillä havainnollistanut niiden paikkaa.

Hieman testikuva... Halusin testata maskia Riku-peruukillani :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti