torstai 15. maaliskuuta 2012

Viimeinen ilta Japanissa

Katkaisen hetkeksi loogisesti etenevät blogitekstini. (Joo, on se vähän hölmöä kirjoittaa Japaninmatka-juttuja jälkeen päin. Mutta kun on laiska, tyhmä ja saamaton, haha)

Tänään on viimeinen iltani täällä Japanissa.
Huomenna lento lähtee klo 12.00 Naritan lentokentältä.
Tunteet ovat sekalaiset.
On ihana palata takaisin tuttujen ja rakkaiden luo. Mutta oon nyt päässyt toisaalta "sisälle" (ainakin jotenkin) tähän kulttuuriin ja se tuntuu mukavalta. Nyt haluan todella paljon opiskella Japania! (niin, siis mun kielitaito rajoittui muutamiin hiraganoihin ja katakanoihin, ja animesarjoista opittuun perussanastoon. Mutta onneksi pärjättiin Millan japanin taidoilla...)

Rahaa on mennyt paljon. Ja olen myös varmasti jäänyt vähän jälkeen opinnoissani. Kyllähän sen nyt tiesin, etten voi ikuisesti olla huvimatkalla xD

Kun lähdin kotoa 1.3, 2 viikkoa muualla tuntui pitkältä ajalta, hieman jopa pelottavalta ajalta olla poissa kotoa, jossain ihan muualla. Mutta nyt on 2 viikkoa on mennyt, tuntuu siltä, ettei se oikeasti edes riittänyt mihinkään. Kun aluksi oli se ns. alkushokki, johtuen uudesta kulttuurista. Ja sitten vain tutkaili kiinnostuneena ympäriinsä, katsellen paikkoja ja ihmisiä, eikä oikein pystynyt uskomaan, että on oikeasti Japanissa. Viikon jälkeen alkoi tuntea olonsa jo kotoisaksi. Ja nyt kun pitäisi lähteä, olo on haikea.

Sanokaa minun sanoneeni, Japaniin olen lähdössä joskus tulevaisuudessa uudestaan. Nyt itse asiassa voisinkin ottaa selvää, että voisinko päästä kouluni kautta Japaniin opiskelemaan. . .

Seuraava päivitys eli Japani, osa 7, ilmestyy (toivottavasti) viikonloppuna Suomen kamaralta. Kunpa selviäisin hyvin jet lagista...
Tällä hetkellä hieman siivoilen paikkoja ja laitan tavaroita siten, että minun on ne helppo pakata laukkuuni huomenna. Herätys on siinä joskus kuuden aikaa aamulla...

2 unohtumatonta viikkoa takana.
Paljon paikkoja ja muistoja.
Yritän vielä kaikin voimin imeä Japania itseeni.
Kotiin viemisiksi minulla on 2 CosModea, 1 Magic Knight Rayearth- taidekirja, Magic Knight Rayearth & muita Clamp in Cardland -keräilykortteja, 3 cd-levyä (T.M Revolutionin Triple Joker, Sweetboxin Adagio, Queenin Made in Heaven), 1 laukku, 2 paitaa, 4 paitaa siskolle, hiuskoristeita, minifiguureita, postikortteja, 2 magneettia, 2 viuhkaa, 2 manekinekoa, avaimenperiä ja kännykkäkoruja, riisimaustetta, karkkia ja misokeitto-tarvikkeita. Ja ennen kaikkea passissa tarra, joka kertoo minun käyneen Japanissa.
Ja tietenkin kansio täynnä valokuvia.
Ja huomattavasti vähentynyt matkakassa. . .

Vielä kun matkalaukku menisi kivuttomasti kiinni XD

Toivottavasti olette seuranneet reaaliaikaisesti minun ja Millan yhteistä matkablogiamme (Millan se on ehkä enemmän, kun hän on sitä aktiivisemmin kirjoitellut...) ja olette saaneet todistaa kanssamme Jaappanin ihmeitä.

Tämä on viimeinen blogimerkintäni suoraan Japanista.
Herkistynkö edes...


Ps.
En osaa vieläkään syödä oikeaoppisesti puikoilla.

2 kommenttia:

  1. Heippa! Olen vähän lueskellut matkastasi tästä blogistasi :) Olen itse käynyt Tokiossa ja Kiotossa. Olisi kiva käydä muuallakin Japanissa vielä joskus. Käy ihmeessä joskus Kiotossa jos et tullut vielä käyneeksi, ja suosittelen todella matkustelemaan muuallakin Aasiassa. Olin äskettäin Hong Kongissa ja se oli tosi ihastuttava kaupunki ympäröivine vuorineen. Vielä kun pääsisi joskus Singaporeen, Pekingiin ja Souliin, niin alkaisi tuo Aasian matkustuskuume vähän helpottamaan :)

    VastaaPoista
  2. Ninnu-chaan! En tajunnu että sullakin oli blogi!!~~

    VastaaPoista