tiistai 6. maaliskuuta 2012

Japani, osa 2: Jealkb:n keikka (3.3.2012)

Aamulla herättiin Millan kanssa puol 9 aikoihin, yö sujui mukavasti lämpimän peiton alla! Mutta olin lievästi sekaisin päivissä, luulin koko ajan, että oli perjantai 2.3 xD Muunlaista aikaerorasitusta ei ole onneksi ollut.

Mutta, ai että! Oli aivan ihana kevät-päivä: aurinko paistoi, mutta paikoitellen kylmä tuuli puhalteli. Talvitakin lisäksi otin mukaan kevyen kevättakin ja sillä pärjäsin ihan mukavasti (välillä kyllä toivoi, että olisi laitanut enemmän vaatetta päälleen. heh heh..)

Tänään matka suuntautui Shinjukuun, jossa menimme Shinjuku Blaze Live House -klubille kuuntelemaan Jealkb-bändiä 17.30. Sitä ennen tutustuimme lähemmin Shinjukuun.

Onpahan erikoinen rakennus...


Cd- ja dvd-friikeille suosittelen lämpimästi Tower Records -levykauppaa. 4:stä kerroksesta löytää jokainen löytää itselleen varmasti jotakin. Itse bongasin peräti Relient K:n ja T.M Revolutionin levyjä. En tosin tohtinut ostaa kummankaan levyjä...

Sitten lähdettiin suunnistamaan Shinjuku Blaze Live Housea päin. Hmm, onkohan se tuolla päin..? Millalla oli kartta mukana ja siitä sitten alettiin suunnitamaan ja tietysti ensin väärään suuntaan :DD Löydettiin yhden hotellin luota karttaseinä, josta verrattiin omaa karttaa siihen. Oltiin kävelty väärään suuntaan, kun luultiin, että oltiin yhdestä rakennuksesta päästy oikeille jäljille. Käännös toiseen suuntaan ja sitten löydettiinkin ihan oikeaan paikkaan XD

Milla johti, mä vaan seurasin avuttomana perässä. On se vähän virkistävää olla melkein ummikkona toisessa maassa ja kulttuurissa. Mutta onneksi ihmiset on ystävällisiä. Eniten mua on yllättäny, että kauppojen edessä on paljon näitä "sisäänheittäjiä" ja huutajia.
Päästiin siis oikealle alueelle, josta se live housekin löyty. Kyseinen alue on muuten Kabukicho-alue, eli punaisten lyhtyjen alue tuttavallisemmin. Hosteja näkyi siellä, ja myös vähän kyseenalaisiakin paikkoja..
Kun löydettiin Shinjuku Blaze siinä kahden aikaa, siinä ulkopuolella ei näkyny viel paljoa odottajia. Japanin keikkoihin ei muuten jonotella, vaan siihen ostettuun lippuun tulee numero, joka kertoo monentena pääset sisään.
Nälkä alkoi olla jo aika kova, joten kävimme läpi ruokapaikkoja. Emme vielä uskaltaneet kokeilla mitään erikoista, joten suuntasimme Burger Kingiin hampurilaisille. Tilaaminen onnistui mukavasti :D

Puoli neljän aikaan lähdettiin takaisin live houselle päin, sillä siinä edustalla oli myynnissä bändin fanitavaraa. Jonoa oli ehtinyt muodostua siihen jo aika paljon, ja käytiin siihen jonon jatkeeksi. Noin puol tuntia meni ennen meidän vuoroa - tai siis Millan vuoroa, mä en siitä mitään ostanut. xD

Vielä oli aikaa ennen keikkaa ja ulkona oli vähän kylmä, joten mä pakenin kylmyyttä kauppoihin. Viiden aikaan palattiin sen keikkapaikan luo ja siellä alkoi numeroiden huutelu. Meillä oli numero 540, joten saatiin sitten siinäkin odotella.. Vihdoin kun päästiin sisään, siinä oven suussa maksettiin vielä 500 jenin juomalippu ja laitettiin laukut ja takit lukolliseen kaappiin, mitään narikkaa ei siellä ollut. Lunastin omalla drinkkilipulla itselleni cokiksen, vaikka olisin voinut saada sillä myös jonkin drinkin. Mentiin sitten sinne keikkalavan luokse, oltiin lähellä portaita, mutta kuitenkin noin 10 metrin päästä lavasta

Keikka alkoi lämppäribändillä, oiskohan nimi ollut Condors..? Luulin muuten, että joutuisin heti ihmismassan runtelemaksi, ja hämmästyinkin suuresti, kun kukaan ei töninyt ja minulla oli riittävästi tilaa liikkua! Se oli jotain hyvin uutta! Kaikki ihmiset olivat kiltisti omalla paikoillaan, eikä minkäänlaista tönimistä/kiilausta tapahtunut, ei edes silloin kun oikea bändi sitten aloitti keikkansa.

Milla kertoi minulle, että (ainakin joillain) japsibändien keikoilla on tapana tehdä perässä käsiliikkeitä (Furitsuke), joita bändin jäsenet esittivät. Suht helppoja oli tehdä perässä, oli kyllä muutama hankalakin liike xD Mutta niitä oli hauska tehdä perässä. Keikka sisälsi myös välispiikkejä, mutta ne meni kyllä ohi. Ehheh. Pari videotakin näytettiin bändin jäsenistä ja koko ajan oli tosi rento fiilis. Yksi tyttö meidän edessämme kuitenkin välillä moshasi ja sen hiukset oli melkein meidän suussa..
Ja enpähän oo muuten ikinä ollut keikalla, jonka lopuksi tulee lopputekstit :DD Japanese people, you modest people. Keikkahan kesti suurin piirtein sen pari tuntia.

Keikan jälkeen poistuttiin salista (vielä oli encore, jolloin lämppäribändikin tuli sekoilee lavalle :DD). Bändin jäsenet tuli sitten siihen samaan tilaan ja Milla kävi kysymässä, josko olisi voinut saada nimmarin jo ostettuun kuvaan. Yksi bändin jäsenistä oli antanut, vaikka periaatteessa ei olisi saanut. Mutta Millalla ei ollut kynää mukana D: Se siitä sitten.
Mutta oli hyvä keikka! Kunpa kaikki keikat olisi näin rentoja...

Kello ei ollut vielä paljon mitään ja poikettiin sitten vielä uudemman kerran Tower Recordsissa. Milla nappasi flayereita mukaansa, mä vaan ihmettelin. Sitten haettiin iltapalaa lähikaupasta ja palattiin Nekotaloon yötä viettämään. Seuraavana päivänä kutsui Harajuku...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti